Adviesburo Groene Monumenten
terug naar overzicht
buro
Na een studie bos- en natuurbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein heb ik pratische ervaring opgedaan als boswachter en assistent regiomanager. Daarna kon ik de liefde voor natuur combineren met de passie voor historie bij de Stichting tot behoud van Particuliere Historische Buitenplaatsen. Ik was daar werkzaam op de planafdeling en schreef beheer- en restauratieplannen voor buitenplaatsen en landgoederen aangesloten bij de stichting. Toen eind 2010 de deuren van de stichting sloten ben ik zelfstandig verder gegaan. Het is een prachtig veelzijdig beroep en ik ben dankbaar dat ik dit werk nog steeds mag doen.

Ik ben mij meer gaan richten op de combinatie van ecologie en cultuurhistorie. Voor mij is het van belang om te kijken naar de ecologische waarden van een park of tuin en met respect hiervoor beheeradviezen te geven. juist de ouderdom van de groene monumenten zorgt voor deze grote diversiteit aan flora en fauna met vaak bijzondere soorten.

Naast dat ik lid ben van het Tuinhistorisch Genootschap Cascade en volg ik regelmatig diverse symposia, seminars en diverse cursussen om contact te houden met mijn vakgenoten. Zo verdiep ik mij op dit moment in boshistorisch onderzoek wat helaas nog erg weinig wordt gedaan. Naast mijn reguliere werk houdt ik mij bezig met het leven en werk van de Zwolse tuinarchitect Georg Anton Blum.

Samenwerking is voor mij van belang, je hebt nooit alle wijsheid in pacht en daarom werk ik sinds 2011 samen in Rood-Groen Advies met GMA Cultuurhistorisch Advies. Daarnaast werk ik regelmatig samen met diverse landschapsarchitecten en historici. U vindt mij ook bij ErvenConsulenten
buro
Ìng. K. (Karin) BevaartContact

Westendorpseweg 5
7004 JD Doetinchem
0314-632093
06-45606819
info@adviesburo-gmc.nl

KvK-nummer:51796732
BTW-ID: NL001851922B91

algemene voorwaarden