Adviesburo Groene Monumenten
terug naar overzicht
Vierhouten, advies bosonderhoud en ontwerp robuuste bostuin bij particulier woonhuis.
Toen de eigenaren het huis kochten stonden er twee slecht onderhouden gebouwtjes in het terrein, een kantoor en een garage. Bij het huis stond nog een stenen schuur. In nauwe samenwerking met de eigenaren is bekeken wat de wensen waren en is besloten het oude kantoor te slopen. De vrijgekomen ruimte is aangetrokken bij de aanleg en een wandelpad slingert zich nu door dit deel van de tuinaanleg naar het achter gelegen bos.

Aan de zijkant van het huis is de dierenweide weg gehaald en is een robuuste bostuin met een speel gelegenheid voor de kinderen ontworpen.

De oude garage is gesloopt en vervangen door een luxe tuinhuis met kantoor en een loungeruimte. Hierdoor onstond een royaal terras aan de zwemvijver.

Later is ook de stenen schuur gesloopt waardoor vanuit huis een prachtig zicht is ontstaan over de zwemvijver het bos in.

De eigenaar zei: "Wij genieten nog elke dag van jou ontwerp".


Na
tijdens de aanleg