Adviesburo Groene Monumenten
terug naar overzicht
 
 
Karin Bevaart
Na een studie bos- en natuurbeheer van de Hogeschool Van Hall Larenstein heb ik enkele jaren als boswachter en assistent regiomanager gewerkt. Ik kwam daarna terecht bij de Stichting tot behoud van Particuliere Historische Buitenplaatsen waar ik bezig was met bos- en natuurbeheer maar vooral ook met historie en historisch groen. Ik was verantwoordelijk voor het behoud van de natuurwaarden bij eventuele herstel en onderhoudsplannen, verrichtte historisch onderzoek en schreef beheer- en herstelplannen. Toen eind 2010 de deuren sloten van deze stichting ben ik zelfstandig verder gegaan. Het is een prachtig veelzijdig beroep en ben dankbaar dat ik dit werk nog steeds mag doen.

Naast dat ik lid ben van het Tuinhistorisch Genootschap Cascade en volg regelmatig diverse symposia, seminars en diverse cursussen om contact te houden met mijn vakgenoten. Zo verdiep ik mij op dit moment in boshistorisch onderzoek wat helaas nog erg weinig wordt gedaan. Naast mijn reguliere werk houdt ik mij bezig met het leven en werk van de Zwolse tuinarchitect georg Anton Blum.

Samenwerking is voor mij van belang, je hebt nooit alle wijsheid in pacht en daarom werk ik sinds 2011 samen in Rood-Groen Advies met GMA Cultuurhistorisch Advies en het in 2014 opgerichte Groene Heritage.